Våra HR-tjänster

Rainbow Maker HR Stockholm 13

Sjukfrånvaro och Rehabilitering

Investera i en friskare och mer produktiv arbetsplats med våra HR-tjänster för sjukdom och rehabilitering, samtidigt som du får full koll på kraven och lagen kring rehabilitering.

Tjänsten syftar till att främja en frisk och hälsosam arbetsmiljö, samtidigt som den säkerställer en smidig och effektiv process för att hantera sjukfrånvaro och rehabilitering. Genom en holistisk och samordnad strategi får du och ditt bolag hjälp att förbättra arbetshälsan, öka produktiviteten och främja en kultur av hälsa och välbefinnande på arbetsplatsen.

Att hantera sjukfrånvaro och rehabilitering på en arbetsplats kan vara komplicerat och stressigt. Det är dock avgörande att agera snabbt och effektivt för att säkerställa att den anställde får bästa möjliga vård och stöd under denna period. Hos Rainbow Maker kan vi hjälpa dig att utveckla en holistisk och samordnad strategi för att hantera sjukdom och rehabilitering på ett effektivt sätt. Vi arbetar med dig för att främja en frisk och hälsosam arbetsmiljö, samtidigt som vi säkerställer en smidig och effektiv process för att hantera sjukdom och rehabilitering.

Genom att arbeta tillsammans med våra HR-experter kan ditt bolag förbättra arbetshälsan, öka produktiviteten och främja en kultur av hälsa och välbefinnande på arbetsplatsen. Låt oss hjälpa dig att hantera sjukdom och rehabilitering på ett effektivt sätt, så att du kan fokusera på din kärnverksamhet och på att utveckla din personal på bästa sätt.

Några delar vi hjälper till med:

Frånvarohantering:

  • Planering och koordinering av sjukfrånvaro
  • Åtgärder för att minska frånvaro och stärka produktivitet
  • Rådgivning till ledare om sjukfrånvaro

 

Rehabilitering:

  • Planering och koordinering av rehabiliteringsprogram
  • Samordning med sjukvårdspersonal och försäkringsbolag
  • Uppföljning av rehabiliteringsprogram och uppnådda resultat
  • Säkerställer att ni följer gällande lag för rehabiliteringsprocesser för medarbetare

Frågor och svar

Ja, det gör vi och vi stormtrivs. Vi är helt obundna till bransch men har stor erfarenhet från över 20 branscher. Det gör att vi kan hitta synvinklar till frågeställningar som man normalt inte har tillgång till.

Okej, det kan vi hjälpa er med. Från uppsägningssamtal, till förhandling och anställningsavtal.

Okej, det kan vi hjälpa er med. Från uppsägningssamtal, till förhandling och anställningsavtal.

Det ger oss total frihet att med våra metoder bygga upp er HR utifrån era önskemål och visioner. 

Det är mer vanligt än många tror. Vi har lång erfarenhet av att styra upp och strukturera HR så den blir så effektiv och självgående som möjligt.

Vi kan antigen gå in på konsultnivå och styra upp så ni har en grundläggande struktur och arbetsmetoder för att driva HR framåt. Eller så kan vi hjälpa till med att rekrytera, anställa eller täppa till tillfälliga arbetsbelastningar genom Interim. Hör av dig så berättar vi mer. 

Vi har metoder och modeller för att arbeta med sjukfrånvaro och minska den till rimliga nivåer. Vi arbetar brett genom kartläggning av sjukfrånvaro, inledande samtal, genomgång av sjuknivåer, VAB, rehabilitering med mera och skapar en individuell plan på återkomst i arbete så snabbt som möjligt och samtidigt minimera risk för längre tids sjukfrånvaro. 

Vi arbetar idag med flera starups i tillväxtfas. Vi har upparbetade arbetsmetoder som gör hela arbetet effektivt och bygger på er vision med hur ni ser på HR i stort.

Det kan vi hjälpa till med. Det finns flera sätt att göra det på, dels kan vi avsätta egna resurser till att hjälpa er, eller så kan vi rekrytera medarbetare till er, alternativt anställa en Interimkonsult under en tid. 

Vi utgår från Stockholm, men kan rekrytera medarbetare och Interim över hela landet.

Ska vi prata ihop oss hur vi tar er till nästa nivå?

Vi förstår att du vill prata med oss och vi vill naturligtvis också prata med er — därför har vi gjort det så enkelt som möjligt för dig att kontakta oss. Du kan välja mellan att maila, ringa, följa eller anlita oss.

Uppdatera din HR-kunskap med vårt inspirerande nyhetsbrev!

Vill du bli HR-expert utan att ha en egen HR-avdelning? Eller är du redan en expert som vill vara uppdaterad? Anmäl dig till vårt inspirerande HR-nyhetsbrev idag! Få tips, råd och de senaste HR-nyheterna direkt i din inkorg. Bli en del av vårt HR-community nu!