Rekrytera rätt medarbetare

Att rekrytera rätt medarbetare är avgörande för verksamhetens framgång. En felrekrytering kostar mer än vad det smakar och därför finns vi med hela vägen för att säkerställa alla aspekter av rekryteringen.

Säkerställ rätt kompetens vid rekrytering genom Rainbowmetoden.

Med Rainbow Maker vid din sida när du rekryterar så säkerställer du att rätt person med rätt kompetens kommer på plats snabbt och smidigt. Vi hjälper dig från bygga kravprofil, till att intervjua, genomföra tester och ta fram anställningsavtal och förmåner. 

Några fördelar att rekrytera genom oss

Vi arbetar i samtliga branscher

Genom att vara helt obundna till bransch så kan vi arbeta flexibelt över flera marknader samtidigt.

Rekryterar den kompetens ni behöver framåt

Vi säkerställer kravprofilen och headhuntar rätt kompetens åt er och presenterar kandidater som vi vet kommer leverera.

Flexibelt engagemang genom hela processen

Vi låter dig avgöra om vi enbart ska kravställa och säkerställa kandidater eller om vi ska genomföra intervjuer och anställningsavtal med.

Trygga intervjuer för både er och rekryten

En trygg kandidat kan många gånger ge bättre resultat om den får rätt underlag från början. Vi säkrar trygghet för både er och kandidaten.

Bygg din kravprofil för rekryteringen direkt

Låt oss inte spilla någon tid. Här kan du bygga hela kravprofilen direkt på hemsidan och sedan skicka in den till oss. 

Snabba puckar? Beställ direkt

Använd vårt fast-track och kom igång direkt, utan inledande möte och krav på att du fyller i vilka krav du har på nya medarbetaren.

Rekrytering

 • Rekryteringskostnad

  Vi debiterar enligt den klassiska 2.5 x faktorsprincipen. Det innebär att vi fakturerar 2,5 x månadslönen för den vi rekryterar. Vi debiterar ingen startkostnad och inge extra kostnader tillkommer.

HR-Support

 • HR-Support från 9 900 SEK/mån

  Den här tjänsten är en abonnemangstjänst där du bestämmer hur mycket tid du behöver. När du beställer så anger du hur mycket tid du behöver.

Exempel på frågeställningar:

CV-granskning

 • CV-granskning 349 SEK

  Passar dig som vill ha en extern granskning av en expert och som möjliggör högre chanser till anställning.

Detta får du:

Frågor och svar

Ja, det gör vi och vi stormtrivs. Vi är helt obundna till bransch men har stor erfarenhet från över 20 branscher. Det gör att vi kan hitta synvinklar till frågeställningar som man normalt inte har tillgång till.

Vi arbetar helt fritt över samtliga fält och gör ingen skillnad på vilka roller vi rekryterar till våra kunder. Vi utgår från Rainbowmodellen och er kravprofil när vi inleder rekryteringen.

Det beror på vilken typ av roll ni önskar tillsätta. En specialist tar normalt lite längre tid att tillsätta än en mer generell roll som passar flera kandidater. 

Vi rekommenderar alltid att ni tittar på en kandidatlista och utifrån den går vidare på egen hand eller att vi på Rainbow Maker genomför och kvalitetssäkrar kandidaterna. 

Vi är väldigt flexibla i vårt uppdrag, vilket innebär att vi antigen kan ansvara för delar eller hela rekryteringsprocessen. Vi kan ta fram kravsprofilen, leta kandidater, intervjua dem och filtrera fram de bästa kandidaterna för er att välja mellan. Vi kan också genomföra personlighetstester i flera nivåer. I slutskedet kan vi även ta fram anställningsavtal och förmånsdelar och verkställa att er nya medarbetare har rätt kompetens för rollen men också att den förstår er och ni hen.

Vår prisbild är lika flexibel som hur vi arbetar. Priset för en rekrytering skiljer sig därför åt. Kontakta oss om du vill få en fördjupad prisbild.

 1. Analysera behoven och skapa en kravprofil: Vi börjar med att definiera vilken typ av kandidat som passar för rollen genom att analysera företagets behov och önskemål. Vi skapar en kravprofil som tydligt beskriver de nödvändiga kompetenserna och erfarenheterna som kandidaten måste ha.

 2. Marknadsföra tjänsten: Vi marknadsför sedan tjänsten genom relevanta kanaler, såsom sociala medier, rekryteringssajter och nätverk. Vi ser till att sprida budskapet om tjänsten så brett som möjligt och nå ut till relevanta målgrupper.

 3. Sålla och utvärdera kandidater: Vi går igenom alla ansökningar och sållar ut de kandidater som uppfyller de krav som beskrivs i kravprofilen. Därefter utvärderar vi kandidaterna genom olika tester, intervjuer och referenstagning.

 4. Presentation av kandidater: Vi presenterar de mest lämpliga kandidaterna för företaget. Vi ger en detaljerad analys av deras kompetenser, erfarenheter och personlighet.

 5. Slutlig intervju och urval: Slutligen hjälper vi företaget att genomföra en slutlig intervju och välja den mest lämpliga kandidaten för rollen.

 6. Uppföljning och feedback: Efter rekryteringsprocessen följer vi upp med både företaget och kandidaten för att se till att allt fungerar som det ska och för att ge feedback.

Rainbowmetoden är utformad för att skapa en transparent och effektiv rekryteringsprocess som säkerställer att företaget hittar rätt kandidat för rollen. Genom att använda denna metodik kan företag vara säkra på att de anställer rätt person för jobbet.

Rainbow Maker har som utgångspunkt att om du som kund skickar in en kravprofil till oss så jobbar vi utifrån den och era önskemål. Ni väljer själva hur stor del av processen vi ska vara delaktiga i. 

Det händer att vi gör det för våra kunder. Det beror helt på rollen, men i dagsläget gör vi inte executive search. Men för specifika roller så kan vi headhunta rätt talang och kandidat. Vi gör arbetar även med Interimuppdrag

Vi hjälper dig med förändringar i verksamheten och övergångsperioder och dess utmaningar med vår Interim-tjänst. Ni skickar oss en kravprofil så säkerställer vi att ni får rätt kompetens på plats under perioden ni har behov. Läs mer om vår Interim-tjänst här. 

Ska vi prata ihop oss hur vi tar er till nästa nivå?

Vi förstår att du vill prata med oss och vi vill naturligtvis också prata med er — därför har vi gjort det så enkelt som möjligt för dig att kontakta oss. Du kan välja mellan att maila, ringa, följa eller anlita oss.

Teckna HR-support

Den här tjänsten är en abonnemangstjänst där du bestämmer hur mycket tid du behöver från oss varje månad.

Om uppdraget
Godkännande

Beställ CV-granskning

Beställ vår populära CV-granskning. Granskningen kostar 349 SEK exkl. moms och faktureras till din e-post efter beställningen är gjord. Om vi har några kompletterande frågor så kontaktar vi dig via mail, när den uppfyller våra höga krav så skickar vi den till dig som PDF samt i Word-format.

Ladda upp ditt CV/personliga brev
Godkänn följande för att gå vidare med beställningen: