Rekrytera rätt medarbetare

Att rekrytera rätt medarbetare är avgörande för verksamhetens framgång. En felrekrytering kostar mer än vad det smakar och därför finns vi med hela vägen för att säkerställa alla aspekter av rekryteringen.

Beställ rekrytering

Hos oss på Rainbow Maker rekryterar vi både instegsroller, chefer, ledare och specialister. Vi säkerställer att rätt person med rätt kompetens kommer på plats så snabbt som möjligt. 

Instegsrekrytering

 • Fast pris 95 000 kr

  När vi rekryterar instegsroller så får du en helhetslösning som täcker alla behov. Från behovsanalys och kravprofil, till att hitta resurser, genomföra urval och intervjuer till att presentera kandidaterna. Dessutom ingår vår rekryteringsgaranti.

Detta ingår:

Chefsrekrytering

 • Pris 2.5 x månadslönen

  En chefsrekrytering omfattar samtliga roller för kategorin c-level men även mellanchefer och specialister och innehåller allt ni behöver. Vi debiterar 2,5 x månadslönen för den vi rekryterar. Vår rekryteringsgaranti ingår.

Detta ingår:

Säkerställ rätt kompetens vid rekrytering genom Rainbowmetoden.

Med Rainbow Maker vid din sida när du rekryterar så säkerställer du att rätt person med rätt kompetens kommer på plats snabbt och smidigt. Vi hjälper dig från profilskapandet till anställningsigneringen så du känner kontroll genom hela processen. 

Några fördelar att rekrytera genom oss

Vi arbetar i samtliga branscher

Genom att vara helt obundna till bransch så kan vi arbeta flexibelt över flera marknader samtidigt.

Rekryterar den kompetens ni behöver framåt

Vi säkerställer kravprofilen och headhuntar rätt kompetens åt er och presenterar kandidater som vi vet kommer leverera.

Flexibelt engagemang genom hela processen

Vi låter dig avgöra om vi enbart ska kravställa och säkerställa kandidater eller om vi ska genomföra intervjuer och anställningsavtal med.

Trygga intervjuer för både er och rekryten

En trygg kandidat kan många gånger ge bättre resultat om den får rätt underlag från början. Vi säkrar trygghet för både er och kandidaten.

Frågor och svar

Ja, det gör vi och vi stortrivs. Vi är helt obundna till bransch men har stor erfarenhet från över 20 branscher. Det gör att vi kan hitta synvinklar till frågeställningar som man normalt inte har tillgång till.

Hos oss kan du rekrytera allt från instegsroller till chefsroller och specialister. Du kan kontakta oss direkt för att gå igenom vårt upplägg och ert behov eller använda våra beställningsformulär här ovan på sidan.

Det beror på vilken typ av roll ni önskar tillsätta. En specialist tar normalt lite längre tid att tillsätta än en mer generell roll som passar flera kandidater. En chefsroll kan också ta längre tid, speciellt om det är någon unik spetskompetens ni eftersöker. 

Ja, självklart! Det ingår alltid en kandidatlista eller en kandidatpresentation som vi kallar det. I den finns deras CV, personliga brev, eventuella testresultat, bakgrundskontroller och allt annat nödvändigt med så ni med enkelhet kan gå vidare med de kandidater ni känner passar rollen bäst. 

Vi är väldigt flexibla i vårt uppdrag, och anpassar oss efter ert behov och er process. Vi rör oss obehindrat mellan olika metoder med den senioritet vi har i branschen. Om ni inte har någon specifik metod ni föredrar så utgår vi från vår egna, vilken innebär att vi tar ansvar för hela rekryteringsprocessen och ger er ett fullgott garantiskydd för rekryteringen första 6 månaderna. 

I slutskedet kan vi även hjälpa till med eventuella förmåner som ska ingå i anställningen och verkställa att er nya medarbetare är införstådd med samtliga arbetsuppgifter så inget missas i kommunikationen, det hjälper både er och medarbetaren vid onboardingen.

En instegsrekrytering kostar 95 000 kr exkl moms i fast kostnad. Inga fler kostnader tillkommer såvida inte kunden har specika behov kring resor, mjukvarulicenser eller liknande som övergår det normala förfarandet.

En chefsrekrytering kostar 2.5 x månadslönen. Utöver detta kan kostnader för eventuella tester, mjukvarulicenser, annonskostnader och andra oförutsedda och kundspecifika krav medföra eventuella tilläggskostnader.

 1. Analysera behoven och skapa en kravprofil: Vi börjar med att definiera vilken typ av kandidat som passar för rollen genom att analysera företagets behov och önskemål. Vi skapar en kravprofil som tydligt beskriver de nödvändiga kompetenserna och erfarenheterna som kandidaten måste ha.

 2. Marknadsföra tjänsten: Vi marknadsför tjänsten genom relevanta kanaler, såsom sociala medier, rekryteringssajter och vårt egna nätverk. Vi ser till att sprida budskapet om tjänsten så brett som möjligt och nå ut till relevanta målgrupper.

 3. Sålla och utvärdera kandidater: Vi går igenom alla ansökningar och sållar ut de kandidater som uppfyller de krav som beskrivs i kravprofilen. Därefter utvärderar vi kandidaterna genom eventuella tester, intervjuer och referenstagning, vi gör även sedvanliga  bakgrundskontroller.

 4. Presentation av kandidater: Vi presenterar de mest lämpliga kandidaterna för er. Vi ger en detaljerad analys av deras kompetenser, erfarenheter och personlighet, referenser, cv, personligt brev, bakgrundskontroller, testresultat, med mera.

 5. Slutlig intervju och djupintervjuer: Slutligen hjälper vi företaget att genomföra en slutlig intervju och välja den mest lämpliga kandidaten för rollen.

 6. Uppföljning och feedback: Efter rekryteringsprocessen följer vi upp med både företaget och kandidaten för att se till att allt fungerar som det ska och för att ge feedback.

Rainbowmetoden är utformad för att skapa en transparent och effektiv rekryteringsprocess som säkerställer att företaget hittar rätt kandidat för rollen. Genom att använda denna metodik kan företag vara säkra på att de anställer rätt person för jobbet.

Vi anpassar gärna vårt arbetssätt till era verktyg. Välkommen att rekrytera genom oss.

Det förekommer att headhunting behövs, speciellt när det kommer till ledande roller och specialistroller. Hör av dig så berättar vi mer.

Om er nyanställda skulle lämna inom sex månader, utgår vår rekryteringsgaranti, vilket betyder att vi omrekrytera kostnadsfritt. Vi står vid er sida, redo att snabbt fylla positionen med en perfekt matchning igen. Vår garanti är vårt löfte om kvalitet och ert säkerhetsnät för framgång.

Vår rekryteringsgaranti övergripande:

 1. Sex månaders skydd
 2. Kostnadsfri omrekrytering
 3. Snabb åtgärd

Ska vi prata ihop oss hur vi tar er till nästa nivå?

Vi förstår att du vill prata med oss och vi vill naturligtvis också prata med er — därför har vi gjort det så enkelt som möjligt för dig att kontakta oss. Du kan välja mellan att maila, ringa, följa eller anlita oss.

Beställ rekrytering för instegsroll

Den här beställningen avser rekrytering av instegsroll. Kostnaden för rekryteringen är 95 000 kr exkl. moms (fast pris).

Uppdatera din HR-kunskap med vårt inspirerande nyhetsbrev!

Vill du bli HR-expert utan att ha en egen HR-avdelning? Eller är du redan en expert som vill vara uppdaterad? Anmäl dig till vårt inspirerande HR-nyhetsbrev idag! Få tips, råd och de senaste HR-nyheterna direkt i din inkorg. Bli en del av vårt HR-community nu!